23:59 23 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Vasile Bolea

Deputații socialiști, aproape in corpore, la Moscova: Cum explică Vasile Bolea

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
362 0 0

Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au plecat, aproape întreaga fracțiune, la Moscova, unde au fost invitați de conducerea Dumei de Stat.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik, S.P. În fruntea delegației PRSM se află președintele formațiunii și fracțiunii socialiștilor, Zinaida Greceanîi.

Potrivit unui comunicat de presă al PSRM, delegația socialiștilor va avea întrevederi bilaterale cu conducerea Dumei de Stat a Federației Ruse, precum și cu deputații celor mai mari partide din parlamentul bicameral al acestei țări.

Întrebat de Sputnik Moldova dacă nu cumva această vizită vine să confirme că socialiștii se consultă cu partenerii lor de la Moscova pe chestiuni interne, deputatul PSRM Vasile Bolea a exclus că Moscova le dictează socialiștilor ce să facă în Republica Moldova. El a spus că aceste afirmații sunt aberații.

El a explicat că socialiștii merg la Moscova pentru că "rușii sunt prietenii noștri, parteneri strategici ai Republicii Moldova, avem probleme nesoluționate cu Federația Rusă în cea ce privește relațiile economice, migranții".

"Federația Rusă este un partener strategic al Republicii Moldova. Eu cred că relațiile bune între președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cel al Federației Ruse, Vladimir Putin, sunt benefice. Iată că anul 2018 a fost declarat "Anul Republicii Moldova în Federația Rusă", iar în 2020 vom marca "Anul Federației Ruse în Republica Moldova", a declarat deputatul Vasile Bolea.

"Întreaga fracțiune PSRM, cu excepția mea, se află la Moscova. Colegii mei vor avea un program de trei zile în Duma de Stat, vor avea întâlniri cu membrii fracțiunilor cu care PSRM a semnat acorduri de prietenie și colaborare, dar și cu reprezentanții altor partide", a spus el.

"Este deja o tradiție, la fel s-a întâmplat și în ianuarie 2015, (după alegerile parlamentare din 2014 – n.n.), întreaga fracțiune a PSRM a plecat la Moscova", a conchis deputatul socialist, Vasile Bolea.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a semnat un acord de cooperare cu partidul politic de guvernare al Federației Ruse „Edinaia Rossia”, precum și cu partidul politic din Duma de Stat „Spravedlivaia Rossia”.

ACUM nu crează coaliție de guvernământ cu PSRM. Discuții până pe 25 aprilie – Video>>>

Tagurile:
explicație, Moscova, PSRM, Vasile Bolea


Știrile Zilei