17:08 25 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68

Ce a făcut Vladimir Zelenski în secția de votare: Riscă doi ani de pușcărie

© Sputnik / Стрингер
Politică
Sa primesc un link scurt
204420

Iată cum au votat în prima jumătate a zile de astăzi cei doi pretendenți la fotoliul de președintele al Ucrainei: Vladimir Zelenski și Petro Poroșenko.

CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Candidatul la funcția de președinte al Ucrainei Vlkadimir Zelenski le-a arătat jurnaliștilor cum a votat. Bineînțeles, el a votat pentru propria candidatură, anunță Украина.ру.

El a venit la secția de votare cu soția, i-a felicitat pe jurnaliști cu Floriile și le-au dorit să aibă o dispoziție bună. 

Zelenski a mai spus că astăzi în mod neapărat va învinge Ucraina. 

"Noi vom uni Ucraina. Totul va fi bine. Vom face acest lucru împreună", - a declarat Zelenski. 

Vom menționa că gestul lui Zelenski de a arăta cum a votat contravine legislației electorale ucrainene, dat fiind că alegerile sunt secrete. Pentru ceea ce a făcut, Zelenski riscă o amendă și chiar doi ani de pușcărie. 

© Sputnik / Стрингер
Второй тур выборов президента Украины

Președintele în exercițiu al Ucrainei, Petro Poroșenko, a mers și el să voteze la o secție de votare, unde i-a felicitat pe toți cu Floriile. El a fost însoțit de soție și copii. 

"Nu contează cum îl cheamă pe cel care va fi ales, contează țara și calea pe care vor trebui să o urmeze țara și națiunea", a declarat Poroșenko. 

El i-a invitat pe toți la biserică și le-a amintit că un an în urmă Ucraina a început negocierile cu Patriarhia Ecumenică privind autocefalia bisericii ucrainene. 

© Sputnik / Стрингер
Второй тур выборов президента Украины

Amintim că astăzi, în Ucraina are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Potrivit primelor date exit-poll, de la ora 12:00, realizat de compania New Image Marketing Group, Vladimir Zelenski acumulează 71,8 la sută din voturi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina, iar contracandidatul său, președintele în exercițiu al statului, Petro Poroșenko, doar 28,2 la sută din voturi.

Tagurile:
puscarie, alegeri, ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei