00:52 25 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68

În Ucraina s-au închis secțiile de votare: Zelinski învinge - exit poll

© Sputnik / Стрингер
Politică
Sa primesc un link scurt
404 0 0

La fotoliul de președinte al Ucrainei sunt doi pretendenți: Poroșenko și zelinski.

CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. În toată Ucraina au fost închise secțiile de votare, transmite Украина.ру.

În cel de-al doilea tur de scrutin au participat doi candidați: președintele în exercițiu, Petro Poroșenko, și învingătorul din primul tur, Vladimir Zelinski. 

Potrivit datelor exit poll, Zelinski iese învingător în turul doi. Potrivit informațiilor de la ora 18:00, pentru Zelinski au votat 73,2 la sută din numărul participanților la scrutin, iar pentru poroșenko doar 25,3 la sută. 

Vom menționa că, la fel ca și cazul primului tur, observatorii din Federația Rusă nu au mers să monitorizeze scrutinul, dar fiind că autoritățile de la Kiev nu le-au permis rușilor să facă acest lucru, nici măcar celor care erau membri a organizațiilor internaționale. Moscova consideră că acest fapt, dar și alte încălcări pun sub semnul întrebării legitimitatea alegerilor, respectiv, și recunoașterea rezultatelor lor.  

În afară de aceasta, cetățenii ucraineni care locuiesc în Federația Rusă nu vor putea participa la alegeri, dat fiind că autoritățile electorale ale Ucrainei nu au deschis secții de votare în Rusia. De asemenea, Kievul a refuzat să desfășoare alegeri în regiunea Donbas, astfel că la alegeri nu vor participa în jur de 7 și 10 milioane de cetățeni, ceea ce constituie a șasea parte din populația țării.

Amintim că în primul tur al alegerilor, care a avut loc în data de 31 martie, candidatul la preşedinţia Ucrainei Vladimir Zelenski a acumulat peste 30% din voturi, actualul președinte, Petro Poroșenko, a fost susținut de aproape 16 % dintre cetățeni, iar liderul partidului Batkivschina, Iulia Timoșenko, a fost votată de 13% dintre ucrainenii care au participat la scrutin. 

Tagurile:
Nicolai Zelinskii, Exit Poll
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei