11:08 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
90 0 0

După aterizare, oaspetele a mers să discute cu Lavrov, iar seara miniștrii de Externe ai celor două țări vor avea o întrevedere cu Putin.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, este la prima sa vizită în Rusia de la aflarea în funcția respectivă. El va purta negocieri cu președintele Vladimir Putin și cu omologul său Serghei Lavrov.

Aeronava secretarului de Stat a aterizat la Soci în jurul orei 14.00. Ulterior, Pompeo a purtat discuții cu Lavrov, iar seara miniștrii de Externe ai celor două țări vor avea o întrevedere cu Putin.

Pe agenda negocierilor figurează relațiile bilaterale, stabilitatea strategică și problemele dezarmării, situația din Venezuela, Siria, Ucraina și Peninsula Coreea, precum și criza legată de Planul Comun și Cuprinzător de Acțiune privind programul nuclear iranian. Anterior, viceministrul de Externe Serghei Reabkov le-a comunicat jurnaliștilor ruși că părțile ar putea aborda posibilitatea întrevederii liderilor Federației Ruse și SUA, în luna iunie, în cadrul summitului G20 care se va desfășura la Osaka, Japonia.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Serghei Lavrov - Situația din jurul Iranului e cauzată de iresponsabilitatea SUA
Tagurile:
Putin, Serghei Lavrov, Soci, Mike Pompeo

Știrile Zilei