02:21 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71
Parlamentul, 2019

Opinie: În Moldova nu vor avea loc alegeri parlamentare anticipate

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
282 0 0

Președintele PCRM, ex-președintele Republicii Moldova Vladimir Voronin, s-a pronunțat în privința posibilității dizolvării Parlamentului ales pe 24 februarie.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Miercuri, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune că probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate este de 90 la sută.

Șeful statului a adăugat că, pentru reluarea negocierilor privind crearea unei majorității parlamentare PSRM – ACUM, este necesară o agendă de lucru comună pe care deocamdată nu o are nici una dintre cele două formațiuni politice.

Potrivit liderului PCRM, Vladimir Voronin, deputații vor găsi o modalitate de a menține acest Parlament, care deocamdată este nefuncțional.

„Cel mai probabil, aceasta nu va fi o coaliție, niciun fel de alianță. Va fi o votare în Parlament pe interese și crearea unui guvern minoritar al democraților și socialiștilor. Cel mai probabil, anume așa va fi”, a declarat Voronin pentru Sputnik Moldova.

În opinia fostului președinte, „deja se conturează unele ”aluzii” a ceea ce va urma. Voronin susține că deocamdată nu este clar de ce partidele parlamentare „nu finalizează această construcție”.

Tematic

Expert: Nu vom avea alegeri anticipate, partidul de guvernământ pregătește o surpriză
Tagurile:
Vladimir Voronin, alegeri anticipate, Moldova


Știrile Zilei