02:37 16 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.52
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.35
  • UAH0.69
Reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse Maria Zaharova

Interdicții de intrare în Moldova: MAE al Rusiei a comentat acțiunile Chișinăului

© Sputnik / Рамиль Ситдиков
Politică
Sa primesc un link scurt
242 0 0

Interzicerea intrării unor cetățeni ruși în Moldova „nu contribuie la dezvoltarea constructivă a relațiilor ruso-moldovenești”, a declarat reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse Maria Zaharova.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse menționează că Moldova continuă să împiedice intrarea unor cetățeni ruși în țară. Această temă a fost abordată, împreună cu altele, în cadrul unui briefing susținut de reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse Maria Zaharova.

Zaharova a subliniat că nici măcar nu este vorba „de  reprezentanți ai structurilor de stat ale Federației Ruse”.

Pe 15 mai, pe aeroportul din Chișinău a fost reținut „pentru convorbire” directorul „centrului resurse pentru tineret”, Aleksei Liubțov, deși Ambasada Rusiei informase din timp MAEIE al Moldovei despre sosirea acestuia. Anterior, nu au fost lăsați să intre în Moldova șeful Consiliului Societății Civile, Aleksandr Malkevici, jurnalista Daria Aslamova și alți câțiva cetățeni ruși.

„Această practică nu poate provoca nimic altceva decât neplăceri. Suntem convinși că astfel de acțiuni nu contribuie la dezvoltarea constructivă a relațiilor ruso-moldovenești”, a declarat Maria Zaharova.

Ea a menționat că astfel de incidente au loc pe fundalul consultărilor bilaterale”rezultative” privind asigurarea cu pensii a cetățenilor celor două țări, care au avut loc pe 14 – 15 mai la Chișinău.

„Pentru mine este interesant în special de ce a fost împiedicată să intre în Moldova D. A. Aslamova. Dacă ei consideră că ea le-ar putea adresa întrebări incomode, să citească atunci interviul ei cu ministrul de Externe al Rusiei, S. V. Lavrov. Iată unde au fost întrebări incomode și o polemică dură. Dar nu-i nimic, am rămas vii”, a menționat reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse.

 Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Zaharova: Moscova speră că relațiile cu Moldova vor fi constructive
Tagurile:
MAE rus, Maria Zaharova, interdicție de intrare în Moldova


Știrile Zilei