16:29 28 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.51
  • USD17.23
  • RUB0.23
  • RON4.21
  • UAH0.61
Politică
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (230)
166 0 0

Premierii Pavel Filip și Viorica Dăncilă au discutat aspecte privind relaţiile moldo-române și proiectele comune în derulare.

CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit, la Iași, cu premierul  României, Viorica Dăncilă. Întrevederea a avut loc în contextul participării celor doi oficiali la evenimentele prilejuite de vizita Sanctității Sale Papa Francisc în România.

Pavel Filip
© Photo : Direcţia comunicare și protocol, Guvernul Republicii Moldova

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău, cei doi premieri au discutat aspecte privind relaţiile moldo-române și proiectele comune în derulare. Printre cele mai importante au fost evidențiate continuarea programelor de reabilitare a şcolilor şi grădiniţelor, dezvoltarea infrastructurii rutiere, interconectarea energetică, construcţia gazoductului Ungheni-Chișinău și a liniei de cale ferată cu ecartament european Ungheni-Chişinău și stabilirea condiţiilor de furnizare a serviciilor de roaming.

Pavel Filip a mulțumit României pentru sprijinul constant acordat țării noastre în implementarea agendei de reforme, inclusiv pentru grantul de peste 200 de mii de euro oferit recent și destinat pentru construcția sălii de sport în comuna Crihana, implementarea serviciului de urgență 112 și dotarea cu echipament medical performant a Spitalului din Comrat.

Șeful Guvernului de la Chișinău s-a referit și la necesitatea impulsionării implementării proiectului de curățare a albiei râului Bâc, pentru care Guvernul României a oferit 10 milioane de euro.

Pavel Filip și Viorica Dăncilă au accentuat importanța continuării dialogului politic dinamic și a colaborării pragmatice pentru avansarea Republicii Moldova pe calea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, în beneficiul cetățenilor săi.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (230)

Tematic

Manevre politice la București: Dăncilă i-a luat-o înainte lui Iohannis
Pavel Filip tete-a-tete cu Viorica Dăncilă. Ce au discutat cei doi premieri
Tagurile:
România, Moldova, Viorica Dăncilă, Pavel Filip

Știrile Zilei