13:26 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Politică
Sa primesc un link scurt
110 0 0

Pentru prima dată diplomatul rus și liderul de la Tiraspol s-au întâlnit în regiunea transnistreană, anterior cei doi au avut mai multe întrevederi la Moscova.

TIRASPOL, 4 iun – Sputnik, Irina Leahova. Delegația rusă condusă de vicepremierul Federației Ruse, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova, Dmitri Kozak, a sosit într-o vizită oficială în Transnistria.

Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse este însoțit de viceministrul de Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin; primul adjunct al ministrului Finanțelor al Federației Ruse, Leonid Gornin; ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov; reprezentantul comercial interimar al Rusiei în Moldova, Vladislav Darvai; de alte persoane oficiale, precum și de președintele Consiliului de Administrație S.A. „Moldova Gaz”, Ghenadi Abașkin, și directorul general al Inter RAO-Export LLC, Maxim Sergheev.

Conducerea de la Tiraspol a întâmpinat delegația rusă la Bender, unde oaspeții au vizitat Complexul memorial istorico-militar.

Membrii delegației s-au plimbat pe Aleea Generalilor, amintindu-și numele a unsprezece comandați de armată celebri, reprezentanți ai nobilimii ruse. S-au oprit în fața Crucii centrale, au aprins lumânări în biserica „Spas Nerukotvornîi”, al cărei decor de interior reflectă istoria militară. Pe pereții bisericii stau plăcile de granit pe care este gravată lista regimentelor care au luptași soldații cărora au fost înhumat pe acest pământ, precum și a subdiviziunilor care au participat la asaltul Cetății Bender în anul 1770.

După încheierea acestei părți a vizitei, membrii delegației au plecat la Tiraspol. Vizita de lucru a avut loc în Casa recepțiilor oficiale.

Tagurile:
Tiraspol, Vadim Krasnoselski, Dmirti Kozak


Știrile Zilei