11:34 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
93 0 0

Președintele Igor Dodon l-a omagiat pe poetul clasic rus Aleksandr Pușkin, într-un mesaj de felicitare.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Președintele Igor Dodon a postat pe o rețea de socializare un mesaj de felicitare cu prilejul aniversării a 220 de ani de la nașterea lui Aleksandr Sergheievici Pușkin, considerat a fi cel mai mare poet rus și fondatorul literaturii ruse moderne.

”Adresez sincere felicitări poporului Rusiei și al Moldovei cu ocazia împlinirii a 220 de ani de la nașterea marelui poet rus Aleksandr Pușkin, a cărui viață și activitate au fost strâns legate de țara noastră”, scrie Igor Dodon.

„Anume pe pământul moldovenesc Pușkin a scris un șir de opere celebre. Anume la Chișinău el a început să scrie romanul „Evgheni Oneghin”. Aici, el s-a întâlnit cu clasicii literaturii moldovenești, inclusiv cu Constantin Negruzzi, care a tradus numeroase opere ale poetului în limba moldovenească.

După atâția ani, Pușkin rămâne pentru poporul multietnic al Moldovei o garanție a bunei înțelegeri dintre popoare și culturi, al păcii și concilierii, un promotor al științei, învățământului și culturii ruse pe pământul moldovenesc”, menționează președintele Republicii Moldova.

Aleksandr Pușkin a ajuns la Chișinău în septembrie 1820 și s-a aflat aici mai mult de trei ani.

Clasicul rus Aleksandr Pușkin s-a născut la Moscova, pe data de 6 iunie (26 mai, stil vechi) 1799 și a decedat la 10 februarie (29 ianuarie, stil vechi) 1837, la  Sankt Petersburg.  

Tematic

Depuneri de flori de ziua comemorării poetului Pușkin la Chișinău
Tagurile:
Moldova, Igor Dodon, Ziua de naștere a lui Pușkin, Pușkin


Știrile Zilei