19:33 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
74810

Parlamentul a ales o comisie care va organiza alegerea președintelui Legislativului, care, potrivit regulamentului acestei instituții, se desfășoară prin vot deschis.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Președintele PPDA, Andrei Năstase, a făcut apel către personalul tehnic al Legislativului să se prezinte la ședința în plen și "să nu saboteze activitatea Parlamentului".

Pentru că angajații aparatului Parlamentului nu s-au prezentat la lucru, înregistrarea deputaților s-a făcut chiar în sala de ședințe.

Ședința Parlamentului a început cu puțin timp în urmă, la care participă reprezentații a trei fracțiune politice: PSRM, PPDA și PAS.

Prima chestiune de pe ordinea de zi a ședinței în plen a Parlamentului este alegerea conducere și organelor Parlamentului.

Pe lângă alegerea conducerii și organelor de lucru ale Parlamentului, pe ordinea de zi a Legislativului a mai fost inclus aprobarea programului de activitate și lista membrilor guvernului, adică instalarea unui cabinet de miniștri, și adoptarea unor acte legislative.

Din 101 deputați, la ședință participă 61 d deputați.

Tagurile:
Parlament, presedintele, alegere, procedura, demarat


Știrile Zilei