05:05 09 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.27
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
125041

Uniunea Europeană a afirmat franc că recunoaște noile autorități de la Chișinău în persoana majorității parlamentare PSRM-PAS-PPDA și a Guvernului Maiei Sandu. Iată ce mesaj au trimis comisarii europeni.

CHIȘINĂU, 9 iunie - Sputnik. Uniunea Europeană a emis un comunicat prin care ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul de la Chișinău, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale.

Anunțul a fost făcut de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate al Uniunii Europenere, Federica Mogherini și Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn.

”Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul democratic și legitim pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în Acordul nostru de Asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova”, precizează comisarii printr-un comunicat.

Totodată, UE îndeamnă la calm și reținere.

”Având în vedere evoluțiile care au urmat deciziilor luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică”.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)

Tematic

Mesajul ambasadorului UE, Peter Michalko, privind criza politică din Moldova
Ambasadorii Federației Ruse și Statelor Unite susțin constituirea alianței de guvernământ


Știrile Zilei