10:12 27 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.86
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
381620

Noul premier instalat de noua majoritate parlamentară, Maia Sandu, a ținut un briefing de presă la puțin timp după ce Uniunea Europeană a emis un comunicat prin care ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul de la Chișinău, adică recunoaște noile autorități ale Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Maia Sandu a salutat declarația înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședintelui Comisie europene, Federica Mogherini, și a comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, cu referire la situația politică din Republica Moldova.

"Uniunea Europeană a recunoscut oficial guvernul legitim votat ieri de către Parlament. Acest pas important este un argument în plus pentru ca fost guvernare să accepte tranziția pașnică a puterii. Ca un adevărat partener al țării noastre, Uniunea Europeană salută deciziile luate ieri de către parlamentul Republicii Moldova. Suntem ferm convinși că în scurt timp vor urma mesaje similare din partea tuturor partenerilor noștri internaționali pentru că ei, la fel ca fiecare cetățean al țării noastre, își doresc ca în Republica Moldova să existe democrație și prosperitate", a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a ținut să-i asigure pe partenerii europeni ai țării că noile autorități de la Chișinău vor respecta toate angajamentele internaționale luate de țara noastră și, în primul rând, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.  

"Toți prietenii noștri își doresc ca abuzurile, frica și destabilizarea să înceteze imediat. Atât partenerii noștri europeni, cât și cetățenii își doresc un guvern legitim și democratic, care să asigure implementarea și aprofundarea tuturor angajamentelor internaționale asumate de Republica Moldova, în primul rând, a Acordului de Asociere cu uniunea Europeană", a spus Sandu.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)

Tematic

Președintele Igor Dodon are două soluții pentru a-l determina pe Plahotniuc "să plece"
Președintele Dodon a anunțat două măsuri ca "Plahotniuc să plece"
Tagurile:
argumente, PDM, Maia Sandu


Știrile Zilei