06:25 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
1091210

Partidul Democrat din Moldova este gata să plece, să cedeze puterea, dar nu în orice condiții, a declarat reprezentantul acestei formațiuni Vladimir Cebotari.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. "Partidul Democrat nu se ține de guvernare. Nu se ține de fotolii. Și dacă va trebui sau trebuie să plece – el o va face. Și dacă va trebuie să transfere puterea – o va face. Dar în câmpul legal și cel constituțional", a declarat Vladimir Cebotari în cadrul unei conferințe de presă.

Fiind întrebat cum răspund democrații declarației făcute de Andrei Năstase, liderul PPDA și, mai nou, vicepremier și ministru de Interne, că este gata să dialogheze cu Partidul Democrat dacă aceasta acceptă să cedeze puterea pe cale pașnică și civilizată, Vladimir Ceban a declarat repetat: "PDM nu se ține de fotolii, de funcții. Soluțiile se găsesc la masa de negocieri. Cedările se fac în câmpul legal". 

"Noi nu ne dorim ca țara și cetățenii să fie ostatici ai unei situații. Noi nu vrem să contribuim nici cu un gram ca această situație să se aprofundeze. Noi nu ne dorim ca din cauza unor ambiții, obsesii de fotolii și funcții țara noastră să se afle în instabilitate, să devină mai slabă, mai vulnerabilă. 

Nu ne dorim omuleți verzi pe străzile și instituțiile noastre. De aceea suntem gata să luăm decizii mature pentru a demonstra cât de serioși suntem în abordările și în ceea ce spunem noi", a declarat reprezentantul PDM.

Vladimir Cebotari a declarat că PDM invită din nou toate formațiunile politice la dialog și la identificarea unei soluții politice.

"Invităm repetat toate părțile la dialog, să găsim o soluție de ieșire din blocaj. Noi suntem siguri că ieșiri din situație sunt, soluții avem, le putem propune la masa de dialog. Dar suntem siguri că soluția este doar una politică. Noi nu vedem alte tipuri de soluții decât acelea politice", a declarat democratul.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)


Știrile Zilei