14:16 21 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.40
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Eduard Harunjen

Urmează demiterea procurorului general Harunjen? – Declarațiile Maiei Sandu - Video

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Politică
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
161320

În ședința de astăzi a Parlamentului deputații vor face mai multe modificări la legea cu privire la sistemul electoral și cea cu privire la Procuratură.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Maia Sandu a declarat pentru jurnaliștii Sputnik Moldova că se va trece la sistemul de vot proporțional. Ceea ce ține de legea cu privire la Procuratură, Sandu nici nu a confirmat nici nu a infirmat faptul că vor fi operate schimbări pentru al putea demite pe procurorul Harunjen.

”În cazul sistemului electoral. Este vorba la revenirea sistemului de vot proporțional și introducerea tuturor recomandărilor comisiei de la Veneția care au fost făcute ceva timp în urmă. În cazul legii procuraturii este vorba de mai multe modificări, prevederi au fost expuse pe pagina noastră, au fost discutate și cu societatea civilă și detaliile exacte le veți afla curând pentru că va fi ședința deschisă”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Maia Sandu nu a explicat clar dacă modificările la legea cu privire la Procuratură vor fi făcute pentru al demite pe Harunjen.

”Amendamentele la legea procuraturii se fac pentru a elibera instituția din captivitatea unui regim corupt”, a declarat Maia Sandu pentru Sputnik Moldova.

În cadrul conferinței de presă, Maia Sandu a cerut instituțiilor de forță să nu blocheze activitatea guvernului și să lase miniștrii să intre în Guvern.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)

Tematic

A avut sau nu dreptul Harunjen să candideze la funcția de Procuror General
Tagurile:
Harunjen, procuror, demiteri


Știrile Zilei