05:45 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
232 0 0

Cum va influența criza instituțională asupra situației social-economice din țară - opinia jurnalistului și politologului Serghei Manastîrlî.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Potrivit politologului, în „condițiile care s-au creat, niciun investitor nu va dori să-și investească banii în Moldova”.

Situația se poate agrava, iar acest lucru nu este nici în interesul lui Filip, nici al lui Sandu, deși aceștia se vor acuza reciproc de agravarea situației social-economice și financiare. Dar situația va începe să se agraveze, și foarte rapid”, a spus Manastîrlî în cadrul emisiunii „Expertiza” la radio Sputnik Moldova.

Potrivit acestuia, „vechiul” guvern al lui Pavel Filip care se consideră a fi singurul legitim în țară, nu dispune de posibilități pentru a menține economia pe linia de plutire, deoarece în acest scop este necesar ajutorul din afara țării.

„Guvernul Filip, Partidul Democrat nu au o rețetă de salvare. Finanțele și bugedul  țării pot fi salvate doar cu ajutorul instituțiilor internaționale. De aceea în acest caz eu aș opta pentru Maia Sandu”, a rezumat Interlocutorul.

Sâmbătă, 8 iunie, după câteva luni de criză parlamentară, deputații PSRM și cei din blocului ACUM au reușit să formeze o coaliție și să aleagă președintele Parlamentului. Totodată, a fost instituit noul Guvern în frunte cu liderul formațiunii PAS, Maia Sandu. Însă Curtea Constituțională a declarat că aceste decizii sunt nelegitime.

Forțele politice care au format majoritatea parlamentară, pe de o parte, și Partidul Democrat, pe de altă parte, se acuză reciproc de uzurparea puterii în stat.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)

Tematic

Igor Dodon: Cei care au pierdut scot banii din țară și lichidează probele din dosare
Declarație: Federația Rusă, despre situația de criză politică din Republica Moldova
Tagurile:
investitori, Moldova


Știrile Zilei