14:02 17 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Întrevedere Zinaida GRECEANÎI, cu E.S. dl Dereck J. HOGAN, Ambasador al SUA în Moldova

Față în față: Ce mesaj i-a transmis Dereck J. Hogan Zinaidei Greceanîi

© Photo : Parlamentul Republicii Moldova
Politică
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
425 0 0

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan. Cei doi au discutat despre situația politică din Moldova.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Transmiterea pașnică a puterii este soluția pentru situația dificilă din țară, a declarat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea de astăzi cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Greceanîi l-a informat pe diplomatul american că ”Parlamentul este funcțional, au fost alese organele de conducere și de lucru ale Legislativului. A fost învestit noul Guvern și numit secretarul general al Parlamentului, iar Secretariatul instituției activează în regim obișnuit”.

”Împreună cu Partidul Socialiștilor și blocul ACUM am făcut apel către organele de conducere ale PDM, pentru a transmite pașnic puterea. Este o situație complicată care vrem să fie soluționată pe cale amiabilă”, a declarat Greceanîi.

Totodată, președintele Parlamentului  a vorbit despre proiectele de acte legislative, examinate de deputați până acum.

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a mulțumit pentru întrevedere și a apreciat că funcționalitatea Parlamentului și a Secretariatului Legislativului este asigurată.

La ședință au participat vicepreședintele Parlamentului, Ion Ceban, și secretarul general al Legislativului, Adrian Albu.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)

Tematic

Dialog strategic Moldova - SUA: Discuție oficială dintre Igor Dodon și Dereck J. Hogan
Ce a vrut să afle ambasadorul american Dereck J. Hogan de la președintele Dodon
Tagurile:
Parlament, Ambasadorul SUA, Zinaida Greceanîi


Știrile Zilei