23:15 27 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.03
  • RUB0.22
  • RON4.13
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
151 0 0

Potrivit sursei, se observă o orientare spre reformatarea geopolitică a regiunii și crearea unor condiții neconfortabile de dezvoltare pentru Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Decizia de amplasare în Polonia a avioanelor fără pilot ale SUA relevă intențiile agresive ale Washingtonului, a declarat viceministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov.

Drapelul Republicii Moldova
© Sputnik / Мирослав Ротарь

”Intențiile (NATO – n. red.) probabil rămân aceleași, agresive, iar motivele – inventate, deoarece în toți acești ultimi ani Federația Rusă a acționat în strictă conformitate cu obligațiile sale internaționale și în conformitate cu normele dreptului internațional, iar încercările de a prezenta, să zicem, libera alegere a locuitorilor Crimeii în privința realizării dreptului la autodeterminare, drept acțiuni destabilizatoare din partea Rusiei, aceste încercări, sunt, cel puțin, necinstite”, a spus Reabkov în fața jurnaliștilor.

Potrivit viceministrului rus de Externe, ultimele acțiuni ale Alianței reflectă orientarea, înrădăcinată în capitalele țărilor NATO, spre reformatarea geopolitică a regiunii și crearea unor condiții neconfortabile de dezvoltare pentru Federația Rusă.

„Noi le-am propus de mai multe ori țărilor Alianței să discutăm măsurile de reducere a escaladării pe linia de tangență dintre Rusia și NATO, am propus acest lucru inclusiv la OSCE… Deocamdată nu observăm o disponibilitate nici din partea membrilor Alianței, nici a secretariatului internațional al acestei grupări de a ține cont de semnalele noastre și a le percepe în mod adecvat”, a adăugat diplomatul.

Tagurile:
Polonia, SUA, avioane de lupta, MAE al FR

Știrile Zilei