20:29 19 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Alexandru Jizdan

Ultima oră: Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, și-ar fi dat demisia

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
1002230

Surse apropiate Ministerului de Interne au declarat pentru Sputnik Moldova că șeful Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, și-ar fi dat demisia.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Alina Zbancă, a declarat însă pentru Sputnik Moldova că nu deține astfel de informații și că va veni cu detalii imediat ce le va avea.

Anterior, noul ministru de Interne, Andrei Năstase, s-a adresat cu un mesaj către polițiști.

"Fac un apel către toți polițiștii din Republica Moldova, către polițiștii cinstiți: vă rog să nu vă compromiteți, așa cum au făcut-o deja o parte dintre comandanții voștri. Vă rog să înțelegeți că nicio instituție aflată în slujba regimului nu se poate plasa deasupra legii fundamentale a statului, deasupra Constituției", a spus el.

Totodată, el i-a îndemnat pe polițiști să se gândească la familiile lor, la copii lor înainte de a întreprinde acțiuni prin care ar servi vechile autorități.

”Voi ați depus un jurământ și aveți de crescut niște copii, vreți o viața normală în propria voastră țară. Vă garantăm și vă garantez acest lucru", a spus noul ministru de Interne.

Pe 8 iunie, deputații Partidului Socialiștilor și cei ai Blocului ACUM au anunțat constituirea unei majorități parlamentare, după care au ales Conducerea Parlamentului și au aprobat noua componență a Guvernului.

Curtea Constituțională a declarat drept neconstituționale hotărârile Parlamentului. Duminică, CC l-a suspendat temporar pe președintele Dodon și au delegat împuternicirile președintelui lui Pavel Filip. Filip a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului și a anunțat pentru 6 septembrie data alegerilor anticipate. Marți. președintele Dodon, a anulat decretul semnat de Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
Tagurile:
Interne, Demisia, JIZDAN


Știrile Zilei