04:21 09 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.27
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
91740

Premierul Maia Sandu l-a prezentat în această dimineață colectivului MAI pe noul ministru de Interne Andrei Năstase. Discursul șefului Guvernului a fost unul impresionant.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Aveți o echipă impresionantă. Este cel mai numeros și puternic minister. Așa și-a început premierul Maia Sandu discursul susținut, în această dimineață, în fața angajaților Ministerului Afacerilor Interne, în timp ce-l prezenta pe noul ministru de resort, Andrei Năstase.

”Îmi face plăcere să vin aici cu noul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase. Ne cunoaștem de la proteste, dar de acum încolo vom avea o altfel de relație. Ne propunem să transformăm instituțiile statului în instituțiile care slujesc cetățeanului”, a declarat șeful Cabinetului de Miniștri.

Sandu le-a declarat polițiștilor că de acum încolo nu vor mai sluji un cetățean anume, un politician sau un grup de interese, ci vor fi doar în slujba cetățeanului.

”Până aici au fost acțiunile care au avut efecte negative asupra societății. De astăzi nu veți mai fi în slujba unui politician, a unui grup de interese sau a unui grup criminal. Dorim ca cetățenii să-și recapete încrederea în stat. Sarcina noastră este să slujim cetățeanul în conformitate cu legea”, a declarat primul-ministru.

Maia Sandu le-a dat asigurări oamenilor legii că „nu vă vom mai pune în situația ca să alegeți în a sluji cetățenii sau a un grup obscur”.

”Ne dorim ca instituțiile statului să-și recâștige independența, să fie respectate de cetățeni”, a menționat premierul.

Șeful Guvernului i-a îndemnat pe polițiști să lucreze împreună la deconspirarea schemelor de corupție și la salvarea banului public.

”Toate aceste lucruri se vor întâmpla dacă noi cu toții vom pune umărul”, a spus Sandu.

Șeful Executivului a dat asigurări că noua echipă guvernamentală nu se va răfui cu polițiștii din MAI, din contra împreună cu aceștia vor construi un alt mod de lucru în Guvern.

”Noi nu am venit să ne răzbunăm. Vrem să începem de pe o foaie curată și să construim un alt mod de lucru în Guvern”, a declarat premierul.

Maia sandu l-a descris pe noul ministru de interne Andrei Năstase ca pe un luptător.

”Acum vom lupta ca să implementăm reformele și ca nimeni să nu încalce legea. Doar atunci când vom avea încredere unui în alții, vom fi eficienți și vom avea succese”, a declarat primul-ministru.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, va ocupa funcția de vicepremier, ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Maia Sandu susținut de coaliția PSRM-ACUM.

Tematic

Maia Sandu vrea capetele judecătorilor Curții Constituționale
Premierul Maia Sandu, nedumerită de eliberarea lui Renato Usatâi: Procurorii să răspundă
Dăncilă o felicită pe Maia Sandu și o invită în România
Tagurile:
Andrei Năstase, MAI, Maia Sandu


Știrile Zilei