09:54 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Sediul Comisiei Europene, Bruxelles

Situația din Moldova, discutată de miniștrii de externe ai statelor UE la Luxemburg

© Sputnik / Алексей Витвицкий
Politică
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
162 0 0

Consiliul Afaceri Externe al UE se întrunește astăzi în ședință, pe ordinea de zi fiind inclus și un schimb de opinii privind situația din țara noastră.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Situația politică din Moldova va fi discutată de către miniștrii de Externe din statele membre ale Uniunii Europene la ședința Consiliului Afaceri Externe al UE care va avea loc luni la Luxemburg.

Miniștrii de Externe ai statelor UE vor discuta, în format comun cu miniștrii Apărării, Strategia Globală a Uniunii Europene, la trei ani din momentul intrării ei în vigoare. Demnitarii vor da o apreciere progreselor obținut și vor discuta chestiuni de perspectivă.

Totodată, miniștrii de Externe vor evalua eficiența politicii externe și de securitate și vor examina astfel de probleme actuale precum situația din Republica Moldova și evenimentele din Sudan.

În cadrul dineului neoficial, miniștrii vor face schimb de opinii cu privire la evenimentele din Orientul Apropiat împreună cu ministrul de Externe al Iordaniei, Ayman Safadi, după cum anunță într-un comunicat de presă Serviciului European de Acțiune Externă.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)

Tematic

NATO este îngrijorată de criza politică din Moldova - Declarație
Săptămâna politică în imagini: Cum Republica Moldova a depășit criza
Tagurile:
criza, UE, Luxemburg, Moldova


Știrile Zilei