21:55 15 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.99
  • USD17.75
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Igor Dodon

Dodon, despre riscuri și provocatori

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
92730

În cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, șeful statului i-a avertizat pe moldoveni să nu se lase pradă euforiei și a vorbit despre provocatori.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit la un post privat de televiziune despre riscurile la care s-ar fi supus participanții la ”marșul poporului”, care ar fi trebuit să aibă loc duminica trecută în Capitală, deoarece în ţară urmau să fie aduşi provocatori din exterior.

„Dacă am fi desfăşurat ”Marşul poporului”, ar fi existat riscul unor destabilizări. Era pregătit un grup de provocatori, zeci de tineri care urmau să fie aduşi din afara ţării, de fapt pentru înlăturarea mea. Mai mult decât atât, la momentul respectiv noul Guvern nu controla în deplină măsură Ministerul de Interne. Desfăşurarea unei acţiuni de asemenea amploare în condiţiile create era pur şi simplu periculoasă”, a declarat Dodon.

Situaţia transferului paşnic al puterii, potrivit lui Dodon, este dintre cele fără precedent în lume, şi este un mare succes că membrii noii majorităţi parlamentare au reuşit acest lucru fără confruntări şi o destabilizare îndelungată a situaţiei. Însă acesta nu este un motiv de euforie.

„Experienţa unor transferuri de putere în astfel de situaţii duce la destabilizare şi durează de obicei o perioadă îndelungată. Nouă ne-a mers că lucrurile au evoluat anume aşa”, a subliniat el, menţionând că o manifestare a poporului va avea loc după ce se va reuşi stabilizarea deplină a situaţiei politice create.

Tematic

Sandu la MAI: Noi nu am venit să ne răzbunăm, vrem să începem de pe o foaie curată
Tagurile:
Moldova, riscuri, provocatori, Dodon


Știrile Zilei