05:56 09 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (218)
27310

Un proiect de lege care prevede abrogarea Legii cu privire la acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiții a fost votat astăzi, în prima lectură, de coaliția de guvernare.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Deputații din coaliția majoritară PSRM – ACUM au votat astăzi, în prima lectură, un proiect de lege care prevede abrogarea Legii cu privire la acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiții. Autorii inițiativei legislative sunt deputații Blocului politic ACUM.

Autorii susțin că Legea cu privire la acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiții, care a intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut, poate avea consecințe dezastruoase pentru securitatea țării și pentru siguranța cetățenilor ei. Totodată, autorii spun că de cetățenia Republicii Moldova ar putea beneficia și persoane cu trecut dubios din alte state.

De asemenea, există riscul ca persoanele implicate în frauda din sistemul financiar-bancar din Moldova, prin persoane interpuse din afara țării, să procure imobile, hârtii de valoare de stat din țară.

Proiectul urmează să fie votat în lectura a doua. Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (218)

Tematic

Exclusiv: Igor Dodon, despre dobândirea cetățeniei prin investiție - Video


Știrile Zilei