10:31 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Igor Dodon

Igor Dodon: Vom face totul ca coaliția PSRM-ACUM să existe pe termen lung

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
15010

Șeful statului a declarat că socialiștii vor susține Guvernul condus de Maia Sandu și reformele pe care le va promova acesta.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi după ședința Consiliului Republican al PSRM că socialiștii vor face tot ce le stă în puteri pentru a menține coaliția PSRM – ACUM pe un mandat de patru ani.

Șeful statului a declarat că în țară a început o perioadă nouă și datorită acțiunilor PSRM. Totodată Dodon a afirmat că socialiștii vor susține Guvernul condus de Maia Sandu și reformele pe care le va promova acesta.

”Suntem gata să susținem Guvernul Maia Sandu. Este poziția fermă a PSRM. Vom asigura votul fracțiunii socialiștilor în Parlament pentru a susține reformele Guvernului Sandu. Există consens politic. Vom face tot posibilul ca această coaliție să existe pe termen lung, este de dorit pentru un mandat de patru ani”, a declarat Dodon.

Șeful statului susține că fracțiunea socialiștilor din Parlament, care are 35 de  deputați, nu va accepta nici un deputat din altă fracțiune.  

”Categoric nu vom accepta traseismul politici. Nu vom accepta ca în fracțiunea PSRM să vină deputați din alte fracțiuni sau deputați independenți. Suntem 35 de deputați, anume în acest număr ajungem sau până la sfârșitul mandatului actualului Legislativ sau până la alegeri parlamentare anticipate”, a menționat șeful statului.

Președintele a declarat că la ședința Consiliului Republican al PSRM au fost discutate subiectele legate de pregătirea socialiștilor pentru alegerile locale generale din 20 octombrie și strategia PSRM în calitate de partid de guvernare.

Tematic

Dodon intenționează să discute cu Medvedev anularea taxelor la mărfurile moldovenești
Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov
Tagurile:
Igor Dodon, Blocul ACUM, Parlament, PSRM


Știrile Zilei