16:03 19 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Iurie Leancă

Declarație șoc: Iurie Leancă va fi audiat la Comisia de Anchetă privind Furtul Miliardului

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
568450

Președintele Comisiei Parlamentare de Anchetă pentru Elucidarea Tuturor Circumstanțelor Devalizării Sistemului Bancar, deputatul PPDA Alexandru Slusari, a declarat că luni, 24 iunie, vor demara audierile în cazul furtului miliardului la care va fi interogat și fostul premier Iurie Leancă.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Alexandru Slusari a declarat pentru Sputnik Moldova, în cadrul emisiunii Logica Puterii, că luni, 24 iunie, vor avea loc primele audieri organizate de Comisia de Anchetă a Parlamentului privind furtul miliardului.

Slusari a spus că deja le-au fost trimise invitații să se prezinte la audieri lui Veaceslav Ioniță, care atunci deținea funcția de președinte al Comisiei Economiei, Buget și Finanțe a Parlamentului, dar și fostului ministru de Finanțe Veaceslav Negruțe. În total, în cadrul anchetei, urmează să fie audiați 20 de persoane, dar, spune Slusari, numărul lor ar putea să fie de două ori mai mare.

Președintele Comisiei Parlamentare de Anchetă pentru Elucidarea Tuturor Circumstanțelor Devalizării Sistemului Bancar, deputatul PPDA Alexandru Slusari, a anunțat că va fi audiat și fostul premier Iurie Leancă. Potrivit lui Slusari, Iurie Leancă dispune de cele mai multe informații privind furtul miliardului.

Tagurile:
furtul miliardului, anchetă, comisia, audiat, leanca


Știrile Zilei