03:49 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (215)
95010

Proaspătul director al Serviciului de Informații și securitate, Alexandru Esaulenco, a declarat acum câteva minute, în premieră, ce are de gând să facă în această funcție.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Directorul SIS, Alexandru Esaulenco, a anunțat pentru un grup de jurnaliști, între care și reporterii Sputnik Moldova, care sunt prioritățile lui în această funcție. 

"Voi încerca să reformatez Serviciul, ca el să fie mai accesibil pentru cetățeni, să avem comunicare cu societatea civilă, să avem dialog cu persoanele interesate pentru consolidarea securității naționale", a spus Alexandru Esaulenco.

Jurnaliștii l-au întrebat pe directorul SIS cum va proceda în dosarul privind expulzarea profesorilor turci, caz care a dus la demiterea din funcție a predecesorului său, Vasile Botnari.

Esaulenco a declarat că pe această chestiune va fi demarată o anchetă în cadrul SIS.

"Rezultatele anchetei vor fi prezentate în temeni proximi, în conformitate cu solicitările Comisie Parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică. În calitate de șef al instituției voi întreprinde tot efortul ca să fie demarată o achetă în formatul exhaustiv și informațiile vor fi puse la dispoziția deputaților Parlamentului Republicii Moldova", a declarat proaspătul director SIS.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (215)
Tagurile:
noul director SIS


Știrile Zilei