20:41 14 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Decizia APCE restrânge sancțiunile împotriva Rusiei

© AFP 2019 / FREDERICK FLORIN
Politică
Sa primesc un link scurt
80 0 0

În Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei mai sunt încă reprezentanți ai unor țări crea au o opinie proprie, ce coincide cu poziția Rusiei, consideră membrul Comitetului pentru afaceri internaţionale al Consiliului Federaţiei Serghei Țekov.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a invitat delegația Rusiei să participe la sesiunea din iunie. În noaptea de luni spre marți, parlamentarii au adoptat rezoluția în care se spune că drepturile fundamentale ale delegațiilor la APCE nu pot fi supuse niciunei sancțiuni.

Însă au fost menținute prevederile cu privire la posibilitatea contestării competențelor delegației.

APCE
© Sputnik / Владимир Федоренко

Delegația Republicii Moldova la APCE a susținut rezoluția.

Membrul Comitetului pentru afaceri internaţionale al Consiliului Federaţiei Serghei Țekov a comentat la radio Sputnik această decizie a APCE.

„De fapt, decizia care a fost adoptată marți înseamnă deja o limitare a sancțiunilor. Doar aceasta este o decizie care se referă la privarea de competențe, privarea de dreptul de a vota în Consiliul Europei. Acestea au fost sancțiuni aplicate față de Rusia, de aceea primul pas a fost deja făcut. Cred că vor urma și alți pași”, a declarat Țekov.

Totodată, potrivit acestuia, în privința sancțiunilor economice va mai urma o muncă îndelungată și asiduă, chiar dacă aceste sancțiuni nu sunt avantajoase pentru Europa.

Tematic

Ce crede APCE despre Guvernul Maiei Sandu
Consiliul Europei i-a restabilit Rusiei drepturile de vot în APCE
Tagurile:
sancțiuni, Rusia, APCE


Știrile Zilei