22:27 09 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
346 0 0

Iurie Ciocan a demisionat astăzi din cele două funcții pe care le deținea – de membru al Comisiei Electorale Centrale și de șef al Centrului de Implementare a Reformelor.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Iurie Ciocan a renunțat astăzi și la cea de-a doua funcție pe care o deținea, cea de șef al Centrului de Implementare a Reformelor, instituție subordonată Guvernului, unde ridică un salariu lunar exorbitant – de 70 de mii de lei.

În dimineața zilei a devenit cunoscut faptul că Iurie Ciocan și-a depus mandatul de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), instituție în care a activat neîntrerupt din anul 2003. El și-a depus cererea de demisie la Parlament.

Iurie Ciocan a confirmat pentru presa locală plecarea sa din ambele funcții.

El a spus că  pleacă de la CEC pentru că nu este de acord cu modificările legislative la Codul electoral aprobate de Parlament pe 18 iunie, de natură să diminueze, în opinia sa, statutul membrilor CEC.

Despre demisia sa de la șefia Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan a declarat că aceasta s-a produs „prin acordul părților”.

Premierul Maia Sandu a dezvăluit public săptămâna aceasta mărimea salariului lui  Iurie Cecan la Centrul de Implementare a Reformelor, întrebându-se retoric „de ce se plătesc salarii de 70 de mii de lei în situația în care reforma s-a încheiat”.

Președintele Igor Dodon își exprimase zilele trecute speranța că persoanele din conducerea Comisiei Electorale Centrale și a Procuraturii Generale vor urma exemplul judecătorilor Curții Constituționale și își vor prezenta demisia.

Tematic

”Săptămâna demisiilor” la Guvern: Iată cine a fost ”rugat” să plece
Tagurile:
funcție, Iurie Ciocan


Știrile Zilei