14:33 26 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
Politică
Sa primesc un link scurt
Alegerile başcanului UTA Găgăuzia (13)
48910

Președintele Igor Dodon a felicitat-o pe Irina Vlah pentru victoria zdrobitoare obținută în cadrul alegerilor pentru funcția de bașcan al Autonomiei găgăuze.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Irina Vlah a învins în alegerile pentru funcția de bașcan al Autonomiei Găgăuze, obținând un rezultat de 91,93% din voturile alegătorilor. Președintele Igor Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare cu acest prilej.

”Potrivit datelor preliminare, pentru Irina Vlah au votat 92% dintre locuitorii autonomiei care au venit la secțiile de votare. Încrederea masivă demonstrată de alegători este cea mai bună dovadă a eficacității muncii ei în funcția de bașcan, a profesionalismului și a calităților personale”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dodon, în UTA Găgăuzia vor continua schimbările extraordinare în ceea privește calitatea vieții locuitorilor, fiind considerată în continuare regiune model a Republicii Moldova potrivit indicatorilor social-economici.

Duminică, 30 iunie, în UTA Găgăuzia s-au desfășurat alegerile guvernatorului autonomiei.

Potrivit datelor la momentul închiderii secțiilor de votare, la alegerile bașcanului Găgăuziei au participat 55 de mii 210 persoane, ceea ce constituie 50,35% din numărul total al alegătorilor din autonomie.

Тема:
Alegerile başcanului UTA Găgăuzia (13)

Tematic

Vlah și-a anunțat victoria în alegerile bașcanului UTA Găgăuzia
Irina Vlah a câștigat la alegerile bașcanului în UTA Găgăuzia cu un scor impresionant
Tagurile:
mesaj, Dodon, Irina Vlah

Știrile Zilei