18:05 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
2235 0 0

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a desemnat un nou comandant al Trupelor de Carabinieri și l-a „eliberat din structurile MAI” pe un șef adjunct de la Poliția de Frontieră.

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Vicepremierul, ministrul de Interne, Andrei Năstase, l-a prezentat efectivului Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) pe noul comandant general – Andrei Dănilă.

Anatolie Dănilă are 33 de ani și activează de 15 ani în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Până acum, el a deținut funcția de șef al Direcției politici în domeniul ordinii și securității publice în cadrul MAI.

„Decizia de numire a lui Anatolie Dănilă reflectă angajamentul ministrului Andrei Năstase de a promova profesionalismul și meritocrația în cadrul MAI, ca o precondiție esențială pentru asigurarea bunei funcționări, în slujba cetățeanului, a tuturor instituțiilor subordonate”, se arată într-un comunicat de presă difuzat la 2 iulie de MAI.

Precizăm că IGC este o autoritate specializată a statului, cu statut militar, aflată în subordinea MAI, cu atribuţii de menținere, asigurare şi restabilire a ordinii publice, de prevenire şi descoperire a infracţiunilor şi contravenţiilor, de protecţie a obiectivelor de importanță deosebită, de prevenire și combatere a terorismului, de asigurare a regimului stării de urgenţă, de asediu sau de război.

Totodată, în comunicatul Ministerului este anunțată „eliberarea din structurile MAI” a șefului adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Valeriu Codreanu, „ca urmare a unei evaluări interne complexe”.

Această decizie „reafirmă consecvența ministrului Andrei Năstase de a readuce MAI în albia normalității instituționale, în spiritul valorilor europene”, se arată în comunicatul oficial.

Tematic

Încă o demisie importantă în Poliție – Iată cine a plecat
Astăzi demisiile din poliție curg lanț: Iată cine i-a urmat lui Groza
Tagurile:
excludere, funcție, Numire, Andrei Năstase, MAI


Știrile Zilei