02:59 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Vladimir Bruter

Politolog: Care va fi prima încercare pentru alianța PSRM-ACUM

© Sputnik /
Politică
Sa primesc un link scurt
257 0 0

Expertul în politologie al Institutului Internațional de Studii Politice și Umanistice Vladimir Bruter și-a expus opinia referitor la perspectivele noii conduceri a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Unii experți afirmă că alianța temporară și de conjunctură a forțelor politice care au un vector geopolitic diferit este o coaliție de scurtă durată, care nu are șanse să se mențină multă vreme. Riscul că PSRM și ACUM se vor certa există într-adevăr. Aceasta este opinia expertului în politologie al Institutului Internațional de Studii Politice și Umanistice Vladimir Bruter, expusă în cadrul emisiunii la postul de radio Sputnik Moldova.

„Cred că alegerile locale din 20 octombrie vor deveni o încercare serioasă. De asemenea a fost o încercare și votul Moldovei la APCE în legătură cu delegația Rusiei”, a spus Bruter.

Doar de sinceritatea și dorința de a schimba spre mai bine situația din țară depinde durata alianței dintre cei de stânga și cei de dreapta, susține expertul.

„Momente complicate există deja și ele vor apare mereu. Într-un anumit fel, politicienii merg ca un câmp minat. Problema constă doar în faptul că, dacă intențiile lor pozitive, acest lucru îi va ajuta să devină mai puternici”, a explicat politologul.

Totodată, Bruter a subliniat rolul exclusiv pozitiv, în opinia sa, al Federației Ruse în soluționarea conflictului politic din Moldova.

„Să nu uităm că Rusia nu se amestecă în agenda internă a Moldovei, nici într-un caz nu limitează pe nimeni în procesele de integrare europeană, nu se amestecă în activitatea guvernului, politicienii moldoveni sunt pe deplin liberi să-și urmeze propriile viziuni asupra viitorului”, a rezumat interlocutorul.

Tagurile:
Blocul ACUM, PSRM, încercare, opinia politologului


Știrile Zilei