13:16 14 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Ședința parlamentului 08 iunie 2019

Comisia de anchetă privind frauda bancară: De ce Candu și Cebotari nu au fost acceptați

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
243 0 0

Deputatul Alexandru Slusari  a venit cu precizări referitor la faptul că Andrian Candu și Vladimir Cebotari nu au fost admiși în lista membrilor Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare.

CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. Acesta a declaratcă odată cu admiterea celor doi în comisie ar fi putut exista conflicte de interese și sabotarea mersului anchetei.  

” Fracțiune Platforma DA va fi foarte exigentă cu orice membru al Partidului Democrat care urmează să fie propus în această comisie sub aspectul conflictului de interese și posibilitatea sabotării mersului anchetei. Noi nu vom vota pe oricine care va fi propus de PDM. Este dreptul fracțiunii noastre să votăm pe unul sau altul din cadrul acestei formațiuni”, a precizat Alexandru Slusari.

Comisia juridică, numiri și imunități a respins astăzi includerea lui Andrian Candu și Vladimir Cebotari în Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar. 

Majoritatea deputaților au susținut proiectul de hotărâre.

„Sunt șocat de dorința dumneavoastră de a face parte din această comisie. Aveți probleme de logică. Sunt de acord că e greu să găsești în PDM oameni care nu au participat la frauda bancară, dar cred că totuși există astfel de persoane”, a spus deputatul ACUM Sergiu Litvinenco.  Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a propus membrilor Partidului Democrat să propună alți doi reprezentanți în Comisia privind elucidarea fraudei bancare.

Astfel, PDM a propus candidaturile lui Alexandru Jizdan și Grigore Repesciuc. Din Comisia de anchetă fac parte nouă deputați. Trei reprezintă fracțiunea PSRM – Vladimir Golovatiuc, Vladimir Țurcan și Adrian Lebedinschi, trei parlamentari sunt din partea blocului ACUM – Alexandr Slusari, Dumitru Alaiba și Lilian Carp. Locurile rezervate pentru deputații din partea partidelor PD și ȘOR nu au fost completate deocamdată.

Tematic

Primăriile nu mai au bani pentru salarii: Cum vede Slusari dezlegarea problemei


Știrile Zilei