16:14 21 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.44
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Igor Dodon, președintele Moldovei

Anunț important făcut de Dodon: Gata să semnez decretul

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
532810

Președintele Igor Dodon a făcut un anunț important care îl vizează pe procurorul general Eduard Harunjen. Igor Dodon este gata să semneze decretul.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Președintele Igor Dodon i-a cerut procurorului general Eduard Harunjen să-și dea demisia de onoare. Totodată, Dodon a anunțat că Parlamentul se va întruni în ședință pe 9 iulie, pentru a iniția procedura de demisie a procurorului general.

”În aceste condiții Parlamentul Republicii Moldova se va convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demisie a acestei persoane. Conform legislației Republicii Moldova, imediat după efectuarea procedurilor pe dimensiunea legislativă, voi fi gata să semnez decretul de demisie a Procurorului General”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a precizat că spre deosebire de alți demnitari de stat de rang înalt, actualul procuror general nu a avut curajul să plece.

”Chiar de la momentul numirii sale în funcție am contestat modul în care Harunjen a devenit Procuror General”, a precizat Dodon.

Președintele a subliniat că restabilirea și consolidarea statului de drept în Republica Moldova este o prioritate și orice încercare de a dinamita acest proces va fi curmat.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)

Tematic

Ce spune Harunjen despre lista beneficiarilor finali ai furtului miliardului
Va demisiona sau nu Harunjen: Iată ce a declarat – Detalii
Tagurile:
decret, anunț, Harunjen, Dodon


Știrile Zilei