09:10 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Președinția

Iată când va semna Igor Dodon decretul de demitere a procurorului general – detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
32210

Instituția prezidențială a anunțat când va semna decretul de încetare a mandatului procurorului general, Eduard Harunjen.

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Consilierul în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, reprezentant al preşedintelui Republicii Moldova în relaţiile cu Parlamentul şi Guvernul, Maxim Lebedinschi, a declarat că Igor Dodon va semna decretul de încetare a mandatului Procurorului General, Eduard Harunjen, până la sfârșitul acestei săptămâni.

”Comunicăm că instituția Prezidențială va emite decretul de încetare a mandatului Procurorului General, până la sfârșitul săptămânii curente imediat ce vor fi întrunite toate condițiile legale”, a anunțat Lebedinschi.

Consilierul prezidențial al precizat că documentul va fi semnat având la bază consultările comune a președintelui Republicii Moldova, președintelui Parlamentului, a prim-ministrului și a majorității parlamentare, dar și hotărârea Parlamentului Republicii Moldova prin care s-a constatat încălcări la procedura de selectare a procurorului general. Astfel, Legislativul i-a recomandat șefului statului  să emită decretul de încetare a mandatului procurorului general.

Tematic

Deputații se întrunesc în ședință: Vor să-l demită pe Harunjen
Adevăratul motiv pentru care va fi demis din funcție Procurorul General
Tagurile:
Eduard Harunjen, Igor Dodon, Demisie


Știrile Zilei