10:40 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Irina Vlah, imagine de arhivă

Alegerile bașcanului: Rezultatele alegerilor din 30 iunie, confirmate

© Photo: Vlah.md
Politică
Sa primesc un link scurt
Alegerile başcanului UTA Găgăuzia (13)
38 0 0

Curtea de Apel Comrat a confirmat rezultatele alegerilor din 30 iunie, pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia.

CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Irina Vlah a fost confirmată în funcția de bașcan al UTA Găgăuzia. Curtea de Apel din Comrat a recunoscut rezultatele alegerilor din 30 iunie. Hotărârea a fost pronunțată în seara zilei de 11 iulie, informează gagauzinfo.md.

Judecătorii au examinat plângerea fostului candidat pentru funcția de bașcan Cerghei Cimpoieș, însă aceasta a fost respinsă.

Completul de judecată a Curții de Apel Comrat a emis o decizie privind recunoașterea rezultatelor alegerilor pentru funcția de bașcan din 30 iunie, în care cu 92 de procente a învins Irina Vlah, care a deținut anterior funcția de bașcan al Autonomiei, începând cu 15 aprilie 2015 până pe 10 mai 2019.

Irina Vlah i-a îndemnat pe aleșii din Adunarea Populară să stabilească data inaugurării. Ea a subliniat că odată cu pronunțarea deciziei Curții de Apel, Adunarea Pupulară trebuie să se convoace într-o ședință extraordinară.

”Mă adresez președintelui Adunării Populare, Vladimir Kîsa, cu rugămintea de a stabili data ședinței extraordinare, în cel mai scurt timp posibil, în cadrul cărea eu voi depune jurământul”, a subluiniat Vlah.

Тема:
Alegerile başcanului UTA Găgăuzia (13)

Tematic

Alegerile Bașcanului Găgăuziei: Detalii după închiderea secțiilor de votare
Tagurile:
30 iunie, bascan, Alegeri, Irina Vlah


Știrile Zilei