00:37 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (216)
154 0 0

Parlamentul a decis astăzi, cu majoritatea voturilor, să treacă Agenția Proprietății Publice din subordinea Guvernului în cea a Ministerului Economiei și Infrastructurii.

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Agenția Proprietății Publice (APP), instituție abilitată cu administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice a statului, trece din subordinea Guvernului în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii. Parlamentul a aprobat, în lectură finală, unele modificări la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice și la Legea cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală.

Potrivit autorului proiectului, deputatul ACUM, Sergiu Litvinenco, repoziționarea Agenției Proprietății Publice în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii va permite ministerului să coordoneze şi să monitorizeze activitatea acesteia în scopul îmbunătățirii performanțelor.

”Va fi creat un mecanism de supraveghere a activității entităților economice cu capital de stat. Va fi creat un mecanism pentru diminuarea riscurilor de corupție”, a declarat deputatul.

Guvernul, în termen de două luni, va aduce actele normative în corespundere cu prevederile acestei legi.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (216)

Tematic

Un milion de bunuri imobile, proprietate publică și privată, vor fi înregistrate gratuit
Maia Sandu nu mai vrea secrete: Ce schimbare va interveni la privatizări
Tagurile:
APP, Parlament


Știrile Zilei