11:51 24 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Igor Dodon

Igor Dodon, la Moscova: Agenda președintelui include discuții cu mai mulți oficiali ruși

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
11910

Președintele Republicii Moldova se află într-o vizită de lucru de o zi la Moscova. Șeful statului urmează să se întâlnească cu mai mulți oficiali ruși.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru la Moscova. Șeful statului va avea în Capitala Federației Ruse mai multe întrevederi cu oficialii ruși, inclusiv cu vice-premierul, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova, Dmitri Kozak.

Igor Dodon a declarat că va discuta în cadrul acestor întâlniri întregul spectru al relațiilor bilaterale, inclusiv aspectele legate de extinderea comerțului și a cooperării economice, chestiuni din sfera socială și umanitară, problemele cetățenilor moldoveni care muncesc în Rusia.

”Vom discuta, de asemenea, despre reglementarea transnistreană, livrările de gaze naturale, reluarea activității, după o pauză de trei ani, a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică și multe altele”, a declarat șeful statului.

În cadrul unei întrevederi pe care a avut-o înainte de a pleca la Moscova cu ministrul Economiei și Infrastructurii și candidatul la funcția de președinte al Consiliului de Administrație al ”Moldovagaz”, președintele a declarat că va aborda în dialogul cu autoritățile Federației Ruse, inclusiv reducerea prețului de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova. Subiectul respectiv va fi abordat în cadrul discuțiilor șefului statului cu autoritățile din Federația Rusă, dar și cu conducerea S.A. ”Gazprom”.

”Un eventual consens în aceste negocieri ar permite să diminuăm semnificativ necesitatea majorării tarifelor la gazele naturale”, a menționat președintele.

Șeful statului mai spune că este important să înceapă cât mai repede negocierile cu partea rusă pentru încheierea unui nou contract pentru livrarea de gaze naturale și tranzitul acestora după 1 ianuarie 2020.

Tematic

Igor Dodon a discutat cu David Hale despre rolul SUA în depășirea crizei politice din țară
Igor Dodon oferă detalii despre întrevederea pe care o va avea cu Klaus Iohannis
Tagurile:
președinte, Moscova, Igor Dodon


Știrile Zilei