13:39 20 August 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.62
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.70
Dumitru Diacov

Dumitru Diacov ar fi noul președinte al fracțiunii Partidului Democrat

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
126 0 0

Fracţiunea Partidului Democrat (PDM) în Parlamentul Moldovei va fi condusă, cel mai probabil, de preşedintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov.

CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Fracţiunea Partidului Democrat (PDM) în Parlamentul Moldovei va fi condusă de preşedintele de onoare al partidului, Dumitru Diacov. Această decizie ar fi fost luată astăzi la şedinţa fracţiunii, scrie INFOTAG.md 

Jurnaliștii Sputnik Moldova i-au telefonat lui Dumitru Diacov pentru a confirma sau a infirma informația, însă acesta nu a răspuns la telefon. 

În schimb, persoane care au participat la şedinţă le-au comunicat unor jurnaliști presa locală că întrunirea s-a desfăşurat cu uşile închise. În cadrul acesteia a fost discutată situaţia din partid, dar și pregătirile pentru Congresul extraordinar al PDM din 27 iulie. În cadrul şedinţei, fostul premier Pavel Filip ar fi declarat că renunţă la funcţia de preşedinte al fracţiunii parlamentare a PDM.

„El şi-a argumentat decizia prin faptul că este prea încărcat, prin situația dificilă din partid și prin faptul că se fac presiuni asupra membrilor fracțiunii”, au spus sursele.

În această situație, s-a decis ca președinte al fracțiunii să fie ales președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

„Deputații nu au avut de ales, deoarece Diacov este fondatorul și președintele de onoare al PDM. În partid nu există acum alți lideri, de vreme ce întreaga conducere a demisionat. Filip a rămas singurul vicepreședinte al partidului. El este şi preşedinte interimar până la congres, iar Diacov a devenit lider al fracțiunii PDM. Acest lucru va fi anunțat oficial la următoarea ședință a Parlamentului”, a menţionat un deputat.

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat anterior că în scurt timp șapte deputați din Partidul Democrat își vor depune mandatele. 

Tematic

CCM a băgat frica în Dumitru Diacov
Tagurile:
PDM, președinte, Dumitru Diacov


Știrile Zilei