13:50 20 August 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.62
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.70
Secretar general al Guvernului, Andrei Spînu

Detalii din biografia lui Andrei Spînu, noul Secretar general al Guvernului

© Photo: Cancelaria de Stat
Politică
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (144)
140710

Andrei Spînu, numit Secretar general al Guvernului, are 33 de ani, este membru al PAS și a activat anterior atât în sectorul public, cât și în cel privat.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Noul Secretar general al Guvernului, Andrei Spînu, a fost prezentat echipei Cancelariei de Stat de către premierul Maia Sandu, vineri, 19 iulie.

”Andrei e relativ tânăr, dar are experiență și în sectorul public, și în sectorul privat, mai mult. Eu cred că are bune capacități manageriale, încât să poată să organizeze echipa, să asigure o administrare corectă și eficientă a bunurilor și a banilor publici”, a spus Maia Sandu, citată într-un comunicat oficial.

Andrei Spînu s-a născut pe data de 10 iunie 1986 și este căsătorit, potrivit datelor pe care le-a menționat pe Facebook.

Este membru al PAS, formațiune condusă de Maia Sandu, iar la alegerile parlamentare din februarie 2019 a candidat pe lista Blocului ACUM, pe poziția 26.

Andrei Spînu și-a început în 2018 studiile de masterat în Științe politice la Harvard Extension School. În 2015 - 2016 a fost ministru adjunct al Tineretului și Sportului.

Venituri din afaceri și indemnizații pentru îngrijirea copilului

Până a fi numit în funcția guvernamentală, Andrei Spînu a fost administrator la Compania „Traduno Technologies” și cofondator la compania „DreamUps”.

În ultimi doi ani, Andrei Spînu a obținut, din salariu, venituri de 419 mii de lei la „Traduno Technologies” și dividende bancare de 13 mii de lei, conform declarației sale de avere și interese personale depusă la Comisia Electorală Centrală.

De asemenea, el a avut un venit de 350 de mii de dolari din activitatea companiei „OneTwoStart LTD”, înregistrată în China, a primit îndemnizații pentru îngrijirea copilului în valoare totală de 73 de mii de lei și a câștigat aproape 18 mii de lei din vânzarea cotelor pe care le deținea în companiile „Travod Limited” și ”Wordminds Limited”.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (144)

Tematic

Maia Sandu: Unirea Moldovei și României poate avea loc doar printr-un referendum
Tagurile:
guvern, Andrei Spînu, secretar


Știrile Zilei