12:55 30 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (208)
15900

Vor fi sau nu schimbate regulile la alegeri locale generale care vor avea loc pe data de 20 octombrie în Moldova: Ce le-a spus Zinaida Greceanîi raportorilor APCE.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Normele electorale care vizează organizarea scrutinelor locale rămân neschimbate, iar alegerile locale generale se vor desfășura conform legislației în vigoare. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se află într-o vizită de informare în țara noastră.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, în cadrul întrevederii cu raportorii APCE, Greceanîi a făcut o retrospectivă a evenimentelor din ultimele luni, a anunțat prioritățile majorității parlamentare și a punctat acțiunile care urmează să fie întreprinse în perioada imediat următoare pentru buna funcționare a statului.

Coraportorii APCE Maryvonne Blondin și Egidijus Vareikis se află în Republica Moldova, în perioada 21-24 iulie, într-o vizită de informare. Ei vor avea întrevederi cu conducerea statului, demnitari din Executiv și cu fracțiunile parlamentare.

Coraportorii APCE pentru Moldova urmează să se documenteze despre ultimele evoluții politice privind funcționarea instituțiilor democratice după alegerile parlamentare din februarie 2019. Oaspeții de la Strasbourg se vor informa cu privire la situația de după criza constituțională și politică din iunie 2019, măsurile luate în domeniile justiției și luptei împotriva corupției, legislația și acțiunile preconizate pentru depolitizarea justiției și a instituțiilor de stat, evoluțiile privitoare la cadrul electoral.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (208)

Tematic

Misiunea preelectorală a APCE, în vizită în Republica Moldova
Ce crede APCE despre Guvernul Maiei Sandu
Tagurile:
APCE, Parlament, alegeri locale


Știrile Zilei