17:05 25 Mai 2020
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON3.98
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (213)
10710

Raportorii APCE pentru Moldova, interesați de lupta împotriva corupției, legislația și acțiunile preconizate pentru depolitizarea justiției.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Evoluțiile politice și funcționarea instituțiilor democratice în Republica Moldova au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederilor deputaților cu coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, care se află într-o vizită de informare în Republica Moldova.

Raportorii APCE au avut o discuție cu deputații din comisiile parlamentare responsabile de justiție, lupta împotriva corupției și drepturile omului - Comisia juridică, numiri și imunități, Comisia control al finanțelor publice, Comisia drepturile omului și relații interetnice. Coraportorii au mai discutat cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare și cu delegația parlamentară la APCE.

Coraportorii APCE s-au documentat cu privire la situația de după criza constituțională și politică din iunie 2019, măsurile luate în domeniile justiției și luptei împotriva corupției, legislația și acțiunile preconizate pentru depolitizarea justiției și a instituțiilor de stat, evoluțiile privitoare la cadrul electoral.

Săptămâna APCE la Chișinău: Ce s-a schimbat în Moldova după 8 iunie>>>

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, efectuează o vizită în Republica Moldova. Membrii APCE se vor afla în țara noastră până pe data de 24 iulie.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (213)

Tematic

Misiunea preelectorală a APCE, în vizită în Republica Moldova
Ce crede APCE despre Guvernul Maiei Sandu
Tagurile:
Moldova, justiție, APCE


Știrile Zilei