13:48 20 August 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.62
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.70
 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon

Dodon, întâlnire importantă cu conducerea BNM și Comisiei Pieței Financiare

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
17810

Șeful statului a atenționat asupra acțiunilor organizațiilor de creditare care estorchează ilegal bani de la datornici.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a întâlnit marți cu conducătorii instituțiilor de reglementare a sectorului bancar și pieței financiare – guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, și președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Valeriu Chițan.

Guvernatorul Băncii Naționale l–a informat pe șeful statului despre evoluțiile recente în sectorul bancar, implementarea recomandărilor FMI aferente acestui sector, situația privind creditarea economiei naționale și consumului, evoluția și prognozele Indicelui Prețurilor de Consum.

Președintele țării i-a sugerat conducerii BNM să ia în considere propunerile și îngrijorările exprimate de conducătorii băncilor comerciale din țară în cadrul întrevederii de săptămâna trecută cu administrația prezidențială.

Igor Dodon l-a atenționat pe președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare asupra riscurilor privind supraîndatorarea persoanelor fizice.

”Sunt semnalate multiple cazuri, când organizațiile de creditare nebancară admit devieri de la legislația în vigoare, estorcând sume importante de bani de la debitori”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

”Am remarcat necesitatea reglementării mai stricte a acestui sector. Este oportună, de asemenea, instituirea obligativității conlucrării acestor instituții cu Biroul Istoriilor de Credit și Agenția pentru Protecția Consumatorilor, pentru a asigura respectarea drepturilor cetățenilor debitori”, a subliniat șeful statului.

Totodată, el le-a atras atenția interlocutorilor asupra necesității asigurării stabilității funcționării pieței de asigurări și a nivelului adecvat de creditare a economiei de către sectorul bancar.

Tematic

Moldovenii - record la credite: Ce înseamnă aceasta și ce fac oamenii cu banii
Sfatul specialistului: Cum să eviți înșelătoriile organizațiilor de creditare nebancară
Tagurile:
BNM, Armașu, Dodon


Știrile Zilei