20:10 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
496 0 0

Șeful statului a anunțat că la începutul săptămânii viitoare se va clarifica situația în mai multe structuri de stat.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că deja la începutul săptămânii viitoare ar urma să fie cunoscută deja noua componență a Curţii Constituţionale, să existe un nou şef la Centrului Naţional Anticorupţie și un nou procuror general interimar. Șeful statului a scris despre asta pe pagina sa de Facebook.

Dodon a menționat că ”la începutul săptămânii viitoare va exista deja un procuror general interimar”. Președintele consideră că acesta va trebui să se lămurească cu toate chestiunile de care nu a vrut să se ocupe predecesorul său -  este vorba și de investigația  companiei  "Kroll", şi de scheme de corupţie etc.

”Cred că imediat după numirea noului procuror general interimar, până la jumătatea lunii august, vom avea deja dosare concrete, şi trebuie să existe acuzați concreți, astfel încât oamenii să vadă că se întâmplă lucruri reale”.

Procurorul general Eduard Harunjen și-a depus, pe 11 iulie, demisia în fața președintelui Republicii Moldova. Igor Dodon a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcție în baza cererii depuse.

Totodată, la începutul săptămânii viitoare, după cum a declarat Dodon, urmează să fie numit un nou şef la Centrului Naţional Anticorupţie. Funcția a devenit vacantă după ce, pe 27 iunie, Parlamentul l-a demis din funcția de director al Centrului Național Anticorupție pe Bogdan Zumbreanu.

Tot săptămâna viitoare, potrivit șefului statului, va fi cunoscută noua componență a Curţii Constituţionale. Pe data de 26 iunie, judecătorii Curții Constituționale și-au anunțat demisia in corpore. Cu șase zile înainte, pe data de 20 iunie, președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, își dădea demisia atât din funcția de președinte al Înaltei Curți, cât și din funcția de magistrat al Curții Constituționale. Demisiile au survenit în urma insistențelor noii guvernări PSRM-ACUM, care a acuzat Curtea de complicitate la ”puciul anticonstituțional” pus la cale de Partidul Democrat și Procuratura Generală”.

Tematic

Dodon, despre situația din țară și depășirea crizei politice - Video
Dodon, întâlnire importantă cu conducerea BNM și Comisiei Pieței Financiare
Tagurile:
Curtea Constitutionala, procuror general, schimbări, schim, Dodon


Știrile Zilei