15:44 03 August 2020
În direct
  • EUR19.81
  • USD16.72
  • RUB0.23
  • RON4.10
  • UAH0.61
Politică
Sa primesc un link scurt
11710

Comitetul Executiv Politic al Partidului Socialiștilor insistă ca această formațiune să semneze un nou acord cu blocul ACUM.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor recomandă fracțiunii parlamentare PSRM să semneze un nou acord cu blocul ACUM. În cadrul ședinței de astăzi a Comitetului s-a menționat că „acordul provizoriu cu blocul politic ACUM, semnat la 8 iunie 2019, a fost îndeplinit în cea mai mare parte”.

Amintim, săptămâna trecută, președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Vlad Bătrâncea, propunea semnarea de urgență a unui acord politic între componentele majorității parlamentare.

Potrivit lui Bătrâncea, în acordul politic între PSRM și ACUM vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării, pentru prevenirea situațiilor de risc ce ar pune în pericol procesul de guvernare.

Ulterior, premierul Maia Sandu a îndemnat „persoanele confuze din blocul ACUM” să nu confunde libertatea de exprimare cu vorba goală. Într-un mesaj pe facebook, Sandu a declarat că divergențele dintre ACUM și PSRM ”nu pot fi piedici în calea scopului care ne-a determinat sa avem o înțelegere”.

La rândul său, președintele fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Igor Grosu, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că în sânul coaliției de guvernământ se discută de ceva timp despre semnarea unui Acord în care să fie indicate prioritățile imediate pe termen scurt și mediu ale activității guvernării PSRM-ACUM.

Tagurile:
ACUM, PSRM, Acord


Știrile Zilei