15:21 03 August 2020
În direct
  • EUR19.81
  • USD16.72
  • RUB0.23
  • RON4.10
  • UAH0.61
Politică
Sa primesc un link scurt
135 0 0

Un diplomat rus a fost declarat persona non grata în Ucraina, în urma unor acuzații de desfășurare a activităților de spionaj înaintate de SBU.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Diplomatul rus, declarat persona non grata în Ucraina, a părăsit deja teritoriul țării, a anunțat marți serviciul de presă al Securității din Ucraina.

Președintele V. Putin vorbește la telefon
© Sputnik / Михаил Климентьев

Angajații SBU au anunțat că au deconspirat un locuitor al regiunii Lvov, care ar fi fost recrutat de serviciile de informații ale Rusiei în anul 2014.

"Datele colectate de bărbat erau transmise spionului rus care activa sub acoperire diplomatică a Consulatului General al Rusiei în Lvov. Pentru activitatea incompatibilă cu statutul de funcția consulară, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei l-a declarat persona non grata pe diplomatul-spion. Acesta a părăsit deja teritoriul Ucrainei", anunță Serviciul într-un comunicat.

De asemenea, autoritățile ucrainene au intentat un dosar pentru “trădare de patrie”, care presupune o pedeapsă de până la 15 ani privațiune de libertate, locuitorului regiunii Lvov fiindu-i înaintate oficial acuzațiile.

Tematic

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko, atacat la Kiev
Tagurile:
Ucraina, persona non grata, diplomat rus


Știrile Zilei