11:10 26 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Veaceslav Platon

Veaceslav Platon arestat în contumacie de un tribunal din Moscova

realitatea.md
Politică
Sa primesc un link scurt
142 0 0

Măsura preventivă prevede detenția timp de două luni din momentul reținerii sau extrădării pe teritoriul Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Instanța raionul Tverskoi din Moscova a decis arestarea în contumacie a omului de afaceri Veaceslav Platon, dat în căutare internațională pentru infracțiuni de transferuri a unor mijloace financiare cu acte false, transmite RIA Novosti.

Konstantin Abramenkov, un anchetator din cadrul Departamentul de Investigații al Ministerului rus de Interne, a declarat în instanță că Platon este acuzat că ar fi creat o comunitate criminală internațională și a scos bani din Rusia.

Mai exact, Platon este acuzat de anchetatorii ruși de infracțiuni condamnate de Codul Penal al Federației Ruse și anume de transferuri a unor mijloace financiare cu acte false. Pedeapsa este de la 5 la 10 ani de pușcărie.

Vom menționa că dosarul lui Platon este examinat de aceeași instanță care a eliberat mandat de arest pentru fostul lider PDM Vladimir Plahotniuc, care este acuzat de anchetatorii ruși de trafic de groguri și de crearea unei grupări criminale, din care făcea parte și Platon.   

Amintim că încă în noiembrie 2017 Judecătoria Basmanîi din Moscova l-a arestat în contumacie pe Plahotniuc și l-a anunțat în căutare internațională pentru tentativă de omor.

În februarie Ministerul de Interne de la Moscova a anunțat că a destructurat activitatea unui grup criminal care în anii 2013-2014 a scos din Federația Rusă 37 de miliarde de ruble rusești. Ancheta a stabilit că organizatorii acestui grup criminal sunt Plahotniuc și Platon, care dețin și cetățenia Federației Ruse.    

Tematic

Veaceslav Platon riscă în Rusia încă 10 ani de pușcărie – Detalii
Cum ar putea ajunge în libertate Filat și Platon – Iată ce spun deputații ACUM și PSRM


Știrile Zilei