21:34 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)
117 0 0

Deputații au acceptat astăzi cererea de demisie a directorului adjunct al Centrului Național Anticorupție, Victor Lașcov.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Parlamentul a luat astăzi act de demisia vicedirectorului Centrului Național Anticorupție (CNA) Victor Lașcov, în baza cererii depuse.

Deputatul Vasile Bolea a declarat că directorul CNA, Ruslan Flocea, a informat Parlamentul că Victor Lașcov și-a depus cererea de demisie din funcția de vicedirector CNA. Lașcov și-a prezentat cererea de demisie în data de 5 august. Mandatul acestuia în funcția de  director adjunct al Centrului Național Anticorupție a încetat începând de astăzi.

Lașcov a fost numit în funcția de vicedirector CNA prin hotărârea Parlamentului Republicii Moldova din 14 decembrie 2018, în urma votului majorității deputaților aleși.

Potrivit Legii cu privire la CNA, în exercitarea atribuţiilor sale, directorul Centrului este asistat de doi adjuncţi, numiţi în funcţie de Parlament la propunerea directorului pe perioada mandatului directorului. Selectarea candidaţilor la funcţia de director adjunct se face în bază de concurs organizat de către director, în procesul de evaluare fiind atraşi reprezentanţi ai societăţii civile sau ai mediului academic.

Revocarea din funcţie a directorului adjunct al CNA se adoptă de Parlament cu votul majorităţii deputaţilor aleşi din iniţiativa directorului.

La sfârșitul lunii iulie, Parlamentul de la Chișinău l-a numit în funcția de director CNA pe Ruslan Flocea. Candidatura acestuia a fost selectată în urma unui concurs organizat de comisia juridică, numiri și imunități și susținută în Parlament cu votul a 72 de deputați. Directorul CNA este numit în funcţie de Parlament cu votul majorităţii deputaţilor aleşi, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)

Tematic

Noul director CNA, numit de Parlament cu 72 de voturi
Un director adjunct al CNA și-a dat demisia
Tagurile:
demisie, CNA, Parlament


Știrile Zilei