08:42 23 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
40410

Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat astăzi, 20 august, procedura de atribuire a mandatului de deputat lui Igor Himici. Mandatul urmează să fie validat de judecătorii Curții Constituționale.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Fracțiunea parlamentară a Partidului Șor va avea un nou deputat. Este vorba despre Igor Himici care urmează să vină în Parlament în locul Mariei Albot, care și-a depus mandatul de deputat la sfârșitul lunii iulie.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat astăzi, 20 august, procedura de atribuire a mandatului de deputat lui Igor Himici. Mandatul urmează să fie validat de judecătorii Curții Constituționale.

Parlament
© Sputnik / Miroslav Rotari

Deputatul Maria Albot și-a depus mandatul la 31 iulie. Maria Albot susține că a decis să renunțe la mandatul de deputat și să se întoarcă la activitatea sa anterioară și anume munca la Fondul de binefacere ”Miron Șor”.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Șor are în Legislativ șapte deputați. Albot a fost aleasă pe liste de partid. Astfel, locul acesteia urmează să fie ocupat de următorul de pe lista supleantă. Următorii în lista candidaților Partidului Șor la alegerile parlamentare din 2019 sunt economiștii Inga Vinnik și Vitalii Cușnir, care au refuzat să vină în Parlament. Astfel, mandatul de deputat urmează să-i fie atribuit lui Igor Himici, următorul candidat de pe lista supleantă.

Cine este Igor Himici 

Igor Himici are 44 de ani și a candidat la alegerile parlamentare din februarie și în circumscripția uninominală nr. 9, Bălți din partea Partidului Șor. Potrivit datelor biografice, Himici este jurist, artist emerit al Republicii Moldova, temporar neangajat în câmpul muncii.

Igor Himici este licențiat în drept la ULIM. Din 2008, este fondator la SRL ”Hișido”. Întreprinderea se ocupă de construcția autostrăzilor, aeroporturilor și edificiilor destinate sportului.

În CV –ul său, Himici mai arată că este muzician. În anul 2009, fostul președinte Vladimir Voronin l-a decorat pe Igor Himici a cu titlul onorific „Artist Emerit”.

Este căsătorit și are trei copii.

Tematic

Încă un deputat și-a anunțat demisia: Iată despre cine este vorba
Un deputat independent din Parlamentul Moldovei și-a depus astăzi mandatul
Tagurile:
Parlament, CEC


Știrile Zilei