12:13 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Autoritatea Națională de Integritate

Decizie bombă: Sunt vizați toți cei care vor candida la alegerile locale

© Photo: Autoritatea Națională de Integritate
Politică
Sa primesc un link scurt
46011

Cele 60 de mii de persoane care vor deveni funcționari publici după alegerile din 20 octombrie nu vor mai prezenta certificate de integritate. Iată decizia Autorității Naționale de Integritate.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Autoritatea Națională pentru Integritate a decis să sisteze eliberarea certificatelor de integritate pentru persoanele fizice care intenționează să candideze pentru ocuparea funcțiilor publice eligibile.

Mai mult, ANI anunță că persoanele fizice se vor putea înscrie într-un scrutin electoral după ce își vor asuma „propria răspundere privind inexistența restricțiilor legale/judecătorești de a candida sau ocupa funcții publice, inexistența actelor de constatare rămase definitive referitoare la regimul declarării averilor și intereselor personale, la stările de incompatibilitate și la confiscarea averii nejustificate”, explică ANI într-un comunicat de presă.

Totuși, certificatul de integritate va fi eliberat în continuare, la solicitarea angajatorului, în cazul persoanelor care se angajează prin concurs într-o instituție publică.

Potrivit estimărilor Autorității Naționale de Integritate, la alegerile locale din 20 octombrie urmau să fie eliberate în jur de 60 de mii de certificate de integritate.

Modificările au intrat în vigoare pe 17 august curent.

Tematic

Alegeri locale în Moldova: Ce le-a spus Zinaida Greceanîi raportorilor APCE
Tagurile:
Alegeri locale generale, Funcționar public, certificat de integritate, autoritatea nationala de integritate


Știrile Zilei