21:22 20 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.50
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.72
 Igor Dodon

Președintele țării convoacă o ședință urgentă a Consiliului Suprem de Securitate

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
23010

Șeful statului a anunțat că în cadrul ședinței se vor discuta riscurile pentru stat aferente revânzării Aeroportul Internațional Chișinău și soluțiile pentru readucerea aeroportului în gestionarea statului.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat acum câteva minute că va convoca de urgență ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Șeful statului a declarat că la această ședință va fi analizată informația cu privire la tranzacția efectuată de ”Avia Invest” cu Aeroportul Internațional Chișinău.

”În legătură cu tranzacția anunțată în spațiul public, privind vânzarea efectuată de compania ”Avia Invest”, care conform deciziei criminale a fostei guvernări a preluat Aeroportul Internațional Chișinău, am decis sa convoc de urgentă ședința Consiliului Suprem de Securitate”, a anunțat șeful statului.

Președintele țării a solicitat Ministerului Economiei și Infrastructurii și tuturor instituțiilor statului ”să pregătească informația aferentă acestei tranzacții, prin intermediul căreia compania vinovată de fărădelegile admise la aeroport, inclusiv contrabanda și evadarea din țară a unor criminali, a fost vândută, iar dreptul de concesionare pe încă 43 de ani a trecut la o altă companie”.

Șeful statului a anunțat că în cadrul ședinței se vor discuta riscurile pentru stat aferente acestei tranzacții și soluțiile pentru readucerea aeroportului în gestionarea statului.

”Organele de drept vor prezenta informația privind investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului unui grup de escroci, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să informeze CSS și societatea despre modul în care Avia Invest și-a respectat obligațiunile contractuale, inclusiv pe programul de investiții, efectuate inclusiv din banii colectați de la pasageri”, a declarat Igor Dodon.

Aeroportului Internațional Chișinău a trecut în gestiunea unei companii care aparține cunoscutei dinastii bancare Rothschild. Astfel, compania NR Investments Ltd din insula Guernsey, creată în 2007, a ajuns la un acord cu Avia Invest pentru a achiziționa 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit unui comunicat de presă al companiei străine, acordul a fost încheiat pe data de 19 august între reprezentanții Avia Invest LLC și beneficiarul NR Investments, Nathaniel Rothschild.

Tematic

Percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău și SRL „Avia Invest”
Concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău ar putea fi investigată de procurori
Parlamentul ar putea anula concesionarea aeroportului și privatizarea Air Moldova
Tagurile:
Igor Dodon, Avia Invest, Aeroport Chişinău


Știrile Zilei