16:28 28 Martie 2020
În direct
  • EUR19.78
  • USD18.04
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
14901

Președintele țării a participat în Găgăuzia la ceremonia solemnă dedicată aniversării a 75-a de la eliberarea orașului Comrat de sub ocupația fascistă.

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a participat, în dimineața zilei de vineri, la ceremonia solemnă dedicată aniversării a 75-a de la eliberarea orașului Comrat de sub ocupația fascistă. La eveniment au fost prezenți bașcanul autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, și deputați în Parlamentul țării.

Ceremonia a început cu depuneri de flori la Complexul memorial din municipiul Comrat.

”I-am felicitat pe locuitorii orașului Comrat și ai întregii autonomii cu ocazia acestei date importante și am subliniat în mod deosebit că evenimentele din august 1944 sunt percepute de majoritatea populației Moldovei anume ca o sărbătoare a eliberării și a victoriei, în pofida diferitelor interpretări politice”, a declarat șeful statului.

Potrivit președintelui țării, cei care nu respectă trecutul, nu au viitor, ”iar eroismul inegalabil al strămoșilor noștri în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei trebuie să servească drept model de bărbăție și de perseverență pentru generația tânără”.

Tematic

Marş la Chișinău, dedicat eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă
Dodon: Propagarea fascismului în Moldova va fi pedepsită conform legii
Tagurile:
Comrat, razboi, Fascism


Știrile Zilei